Amerikanen over Rinus Veekay: "He's ****ing good"

De komst van Nederlander Rinus van Kalmthout is in Amerika uiteraard niet onopgemerkt gebleven. Amerikaanse insiders denken dat team Ed Carpenter Racing een briljante slag heeft geslagen met het halen van de 19-jarige Hoofddorper: "He's ****ing good"

Rinus van Kalmthout

Onze Rinus, hier de podcast-aflevering waarin hij aanwezig was, is fucking good. Motorsport ondervroeg een aantal Indycar-kenners over de komst van Rinus Veekay naar Ed Carpenter Racing en de antwoorden logen er niet om. De ene expert kwam met het bekende citaat en voegde daar aan toe: "Especially for a rookie."

De anonieme insider denkt dat de keuze voor ECR niet alleen goed is voor het jonge racetalent, maar dat de renstal ook wel weer een opsteker kan gebruiken. Na het vertrek van Josef Newgarden (die Ed Carpenter ook 'ontdekte') heeft het team de laatste jaren wat magertjes gedraaid.

Reden voor een tweede analist om tegen Motorsport het volgende te zeggen: "Looks like Ed Carpenter’s got his new Josef Newgarden." Dat houdt in dat de gedachte is dat het team dit jaar weer een stijgende lijn in kan zetten. De afgelopen jaren waren de coureurs bij ECR altijd van ongeveer het gelijke niveau, zodat ze zich niet aan elkaar konden optrekken. Iedereen is het erover eens dat Rinus van een veel hoger niveau is, waardoor de teamgenoten ineens een punt op de horizon krijgen om op te mikken. Dat is beter voor het hele team.

Daarnaast is het voor Van Kalmthout nuttig dat de teambaas zelf ook meerijdt en dus exact weet hoe de auto voelt. De Hoofddorper zegt daar zelf over: "And of course I will be able to go to Ed as well – I can learn a ton from him because he’s the guy with the same car and totally up-to-date experience. If we have the same setups and I think the car feels bad and he says it’s good, then it may be because I’m not sure or not experienced enough. So having Ed there to give advice will be huge; he should make me a lot better."

De rest van het interview leest u hier.