Max Verstappen: 'Lewis Hamilton is geen god'

Hoewel hij van zijn baas Helmut Marko wat diplomatieker moet worden in zijn uitspraken, is Max Verstappen gelukkig nog steeds niet op zijn mondje gevallen. De Nederlander denkt dat hij in huis heeft wat nodig is om Lewis Hamilton te verslaan.

Max Verstappen en Lewis Hamilton

In een interview met de Britse staatsomroep BBC heeft Max Verstappen een paar bommetjes op Lewis Hamilton afgevuurd. De Limburger denkt dat zijn team komend seizoen een aanval kan doen op de hegemonie van Mercedes en zijn aanvoerder Lewis. Over de wereldkampioen zegt Max: "Lewis is heel erg goed. Hij is absoluut een van de besten, maar hij is God niet. Wellicht is God met hem, maar hij is God niet zelf." Dat is een behoorlijk pittige uitspraak van de jonge Nederlander die vorige week nog te horen kreeg dat hij zich wat diplomatieker moet uiten in interviews.

Op de vraag of Max denkt dat hij Lewis kan verslaan is hij duidelijk: "Ja," al voegt hij eraan toe dat het wel erg afhankelijk is van het materiaal dat hij in handen heeft. Desondanks denk Verstappen dat zowel Mercedes als Hamilton kwetsbaar worden als Red Bull meer druk op hun prestaties kan zetten. Max: "Als je nooit echt onder druk staat, kun je op 97-98 procent rijden en nooit fouten maken, of misschien een weekend van de 21 of 22 [vergooien]."

Verstappen is er juist van overtuigd dat zijn team onder druk juist steeds beter gaat presteren. Hij wijst op de Grands Prix van Brazilië en Duitsland, waar Red Bull de goede beslissingen maakte, terwijl Mercedes daar juist faalde.

De Nederlandse Formule 1-coureur denkt dat hij dit seizoen de druk echt naar Mercedes kan gaan brengen: "Ik kijk ernaar uit om dat gevecht aan te gaan en om echt dicht bij elkaar te komen; ik weet vrij zeker dat we beter kunne presteren."