'Red Bull geeft Max Verstappen 300% loonsverhoging'

Het nieuws dat Max Verstappen zijn contract bij Red Bull Racing met nog een paar jaar verlengt kwam gisteren als donderslag bij heldere F1-loze hemel. Het nieuwe toonde het vertrouwen dat heerst tussen de twee partijen. Een vertrouwen dat waarschijnlijk financieel tientallen miljoen waard is.

Max Verstappen

Elke Formule 1-coureur hoeft niet bepaald te klagen over de hoeveelheid geld die hij mee naar huis krijgt, maar er zijn altijd een paar topverdieners in de markt. Neem aan dat Lewis Hamilton en Sebastian Vettel gigantische sommen geld meekrijgen van respectievelijk Mercedes en Ferrari. Dat tweetal is dan ook zesvoudig en viervoudig wereldkampioen. 

Volgens de Italiaanse versie van Motorsport zal het nieuwe contract dat Verstappen tekende hem ook in de multitientalmiljoenen per jaar categorie brengen. Commentator Roberto Chinchero denkt dat Red Bull jaarlijk meer dan €40 miljoen naar Max' Monegaskische bankrekening gaat gireren.

Het contract van Verstappen was al niet slecht, maar het had minder zekerheid dat Lewis en Seb hadden op veel geld. Red Bull Racing staat erom bekend dat ze relatief lage basissalarissen geven, maar die aanvullen met dikke bonussen. Dus in geval van een pole-position of een overwinning komt er nog een royale extra cheque binnen. 

Hoe Chincero bij het getal van €40+ miljoen komt is niet duidelijk. Maar zijn stelling dat het bijzonder is dat een rijder die nog geen wereldtitel heeft behaald zo'n bedrag krijgt is zeker waar. Het bevestigt in ieder geval het vertrouwen dat Red Bull Racing heeft in het kunnen van Verstappen. Als de Honda-motor zich volgend jaar net zo ontwikkelt als dit jaar hebben we in ieder geval als Hollanders heel wat te juichen in het komende Formule 1-seizoen.