Walter van Wijngaarden thuis opgepakt: weigerde gevangenisstraf

Een meisje van 19 doodrijden en dat ontkennen was nog niet erg genoeg voor Walter van Wijngaarden. De asomobilist/straatracer weigerde zich te melden bij de gevangenis en is daarom deze week opgepakt.

Walter van W

Walter van Wijngaarden is geen leuke man. We herhalen nog maar even wat we eerder schreven: Iedereen kent inmiddels de voorgeschiedenis van de vreselijke avond op 16 maart 2016, alweer meer dan drie jaar geleden: Walter en zoon Casper hadden vooraf in de kroeg flink lopen hijsen (hoewel de barman hier achteraf de schuld van kreeg, want de mannen zijn immers slachtoffer), en besloten toen een potje met elkaar te racen. Op de dijk in Loosdrecht ging het met een vaartje van 149 tot 170 km/u fout, en werd de toevallig aanwezige jonge kapster Fleur Balkestein in haar auto zó hard geramd door de 911 van Walter, dat zij later in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleed.

Het duo van vader en zoon kwam voor de rechter en kreeg straf. Die straf werd bij het Hof verlaagd tot een fopstraf. Maar kennelijk is dat zelfs teveel voor Walter, want hij kwam niet opdagen bij de gevangenis (overigens bizar dat je je daarvoor zelf moet melden in dit land). Het OM is in cassatie gegaan tegen het arrest van het Hof, dat vond dat een straatrace niet is bewezen. Kennelijk vinden de studeerkamergeleerden dat met 149 tot 170 kilometer per uur naast elkaar op een dijkje rijden geen staatrace is. Als het dat niet is, dan is het toch zeker wel een terroristische aanslag.