Snik. De kleine autodealer sterft langzaam uit

Ieder zichzelf respecterend dorp heeft een autodealer, maar echt veel verkopen doen ze daar niet. De vijftig grootste dealerbedrijven van Nederland hebben namelijk meer dan de helft van de markt in handen.

Laten we maar beginnen met het vingerwijzen: omdat jij een leasebak rijdt, verkoopt de dorpsdealer geen auto's. De toptien dealers van Nederland zet bijna 30% van alle verkochte auto's op de straat. Met de veertig bedrijven die daarachter komen zetten ze 54,6% van alle nieuwe wagens op kenteken.

De grote glimmende autopaleizen van Stern, Pon, Louwman en PGA werken op kopers als magneten. De bedrijven weten astronomische hoeveelheden auto's te verkopen (pdf-alarm) en dat kan bijna alleen maar toegeschreven worden aan de inkopers van leasemaatschappijen. De showrooms van Van Mossel wisten bijvoorbeeld 635 auto's per vestiging te verkopen. Dat zijn er bijna twee PER DAG. Dan kan je nog eens een keer een beetje korting weggeven en dat vinden leasemaatschappijen natuurlijk leuk, en ze kunnen goed persen.

De plussen die bij alle bedrijven staan zijn vrij groot, maar dat is natuurlijk niet verwonderlijk. De afgelopen jaren werden er zo weinig nieuwe auto's verkocht dat je al snel aan een 28% stijging zit. Riva wist zelfs 41% meer auto's weg te zetten. Kan je nagaan hoe slecht het in 2014 gegaan is daar.