Nieuwe Mercedes-AMG A45 krijgt 400+ pk

Wie niet weet hoe Wagner klinkt, kan altijd nog doordringen tot de Duitsche ziel door wat specs over de Mercedes-AMG A45 tot zich te nemen. 's Werelds krachtigste en meest onnodige A45 wordt in 2019 nog meer Totaler Krieg.


Dat bedoelen we uiterst positief. In een wereld waarin iedereen 'account manager' is, een vijfde colonne aan groengekte lijdt en nutsdenken Ikea naar recordverkopen stuwt, heb je een fabrikant nodig die het een goed idee vindt om de ouverture van Tannhäuser in een auto te stoppen. Vraag maar aan Bas van Putten - en die kan het weten. De superlatief is belangrijk. De huidige AMG A45 heeft 381 pk en een miljoenmiljard stotende Newtonmeters. Shit you need in your life.

Maar het kan natuurlijk altijd superlatiever. Hoewel de huidige AMG nu al krachtiger is dan al zijn concurrenten en zelfs meer pk's uit een viercilinder trekt dan elke andere auto...in the world, moet en zal de grens van vierhonderd paarden doorbroken worden. Wat een heerlijkheid, want mogen wij erop wijzen dat de 45 aangedreven zal blijven worden door een tweeliter (!) viercilinder. Twee liter, de één drinkt het weg op een avond, Mercedes imiteert er God tijdens de schepping mee.

We hebben het waarschijnlijk over een A45 met meer dan vierhonderd pk, want een vermeerdering van slechts twintig pk is niet heel erg indrukwekkend. Dat past niet in het profiel van deze hot hatch. Dus Mercedes trekt meer dan 200 pk uit een liter. Dat doen de Duitsers met behulp van nieuwe injectoren en turbo's met een zuigkracht die we iedere vriendin (m/v) gunnen. Dit alles culmineert in een sprint van nul naar honderd in minder dan vier seconden. Geef het aan ons, terstond.