Heeft Bernie Ecclestone dan toch een Erdogannetje gedaan?

Bernie Ecclestones schoonmoeder werd in Brazilië (hoi, Olympische Spelen) ontvoerd. Zij werd zondag bevrijd, zonder dat er geweld of losgeld aan te pas kwamen. Maar nu blijkt iemand uit de inner circle van Ecclestone de criminele mastermind.

Het lijkt ons niet heel waarschijnlijk dat Ecclestone van zijn schoonmoeder wilde afkomen en haar ontvoering scène zette, maar we zetten wel vraagtekens bij Bernies mensenkennis. Want het ziet er op dit moment naar uit dat een helikopterpiloot die vaker voor Bernie werkte, achter de ontvoering zat.

Na de bevrijdingsactie werd Jorge Eurico da Silva opgepakt. Hij wordt ervan verdacht de hele kidnap-operatie te hebben bedacht en georkestreerd. Da Silva werkt al jaren voor Bernie en zijn vrouw Fabiana Flosi. Niet zo gek, want hij heeft een lange staat van dienst. Hij was tot 2015 eindbaas van de Braziliaanse bond van helikopterpiloten en was ook al eens verantwoordelijk voor de helikopters boven de Grand Prix in Sao Paulo. 

*Komt die verschrikkelijke woordgrap* maar Da Silva ging toch echt voor die andere grote prijs van Brazilië. De kleine veertig miljoen dollar die hij de F1-chef wilde aftroggelen. De ontvoering was alleen ontzettend knullig uitgevoerd, door kleine criminelen die voor het zicht van verkeerscamera's van auto wisselden en overal vingerafdrukken achterlieten. Uiteindelijk kon zelfs worden vastgesteld dat de krimikneuzen voorafgaand aan de kidnap regelmatig contact hadden met Da Silva. Slick.