Sainz: Toro Rosso beter team na vertrek Max Verstappen

Terwijl Toro Rosso steeds verder richting de achterkant van het veld afzakt en Kvyat in het dieptepunt van zijn carrière zit, verklaart Carlos Sainz met een strak gezicht dat het een beter team is geworden sinds het vertrek van Verstappen.

Sainz is zeer te spreken over zijn nieuwe teamgenoot en niet alleen omdat Kvyat een stuk makkelijker is te verslaan dan Verstappen. "Ik ken Daniil veel beter van eerdere raceklassen. Ik weet hoe hij werkt, hoe hij reageert, we voelen elkaar perfect aan", legt Carlos uit. "Max was voor mij een nieuwe teamgenoot vanaf 2015."

Dat heeft volgens Sainz ook effect op het zusterteam van Red Bull. "De dynamiek in het team is nu meer open. Iedereen werkt wat meer samen en werkt meer als een team. Er was eerder meer verdeeldheid, maar dat is normaal als je twee sterke teamgenoten hebt."

De Spanjaard geeft toe dat het vertrek van Verstappen de spanning heeft weggehaald uit het team. "Als je twee sterke teamgenoten hebt, dan zal er altijd een beetje wrijving zijn tussen de twee. Het was niet dat ik het niet leuk vond."

Sinds Max Verstappen is gewisseld met Kvyat gaat het best lekker met Sainz. Het 21-jarige talent finisht vrij consequent rond de achtste plek en haalt daarmee veel kostbare punten binnen. Toro Rosso's technische baas James Key is dan ook bijzonder te spreken over de Spanjaard. "Het is een fijne man om mee te werken, dat is hij altijd al geweest. De teamleden hebben veel respect voor wat hij gedaan heeft, ondanks dat dat deels onder de radar gebeurde, vanwege redenen die we kennen", vertelt hij.

Die reden is uiteraard het Nederlandse monstertalent Max Verstappen die opvallend genoeg niet door Key bij naam genoemd wordt. "Die reden is nu doorgeschoven en dat heeft Sainz de mogelijkheid gegeven om zich iets minder te focussen op het gevecht met zijn teamgenoot en meer op het verslaan van andere jongens op de baan." Jawel mensen, Verstappen wordt alleen nog maar aangeduid met 'de reden'. Dat geeft wel aan dat de spanningen binnen Toro Rosso in de tijd van Max aardig waren opgelopen. Iets dat wat waarschijnlijk mede heeft bijgedragen aan de voortijdige overstap naar Red Bull Racing.