Voor deze MV Agusta wil je orgaandonor worden

Motorfietsen hebben iets belachelijk. Ze hebben ook iets belachelijk aantrekkelijks. Zeker met een Italiaanse namen als MV Agusta en Zagato erop. Tel daar 25% AMG bij op en je wil het apparaat hebben.

De echte onthulling van de MV Agusta F4Z staat gepland voor 4 september, maar de marketingmensen konden zich blijkbaar niet meer inhouden en hebben vandaag al wat plaatjes op het web geslingerd. Het is een beauty. Het model is enerzijds ontegenzeglijk een motorfiets. Maar aan eigenlijk doet de desingtaal van het model op punten ook wel denken aan een Zwendelcopter, een Turbot (uit Robbedoes en Kwabbernoot) of een Vaillante. De Zwendel-link zou natuurlijk ook kunnen komen door de rode kleur en de Z op het plaatwerk.

Het voorruitje is minuscuul en de enkele koplamp geeft de motor een extreem minimalistisch uiterlijk. Aan de achterkant is te zien dat de motor een enkele draagarm heeft.

Het is nog even afwachten wat de 25% AMG-dochter met het ontwerp gaat doen. Is het een concept dat laat zien waar de toekomst van het design van de MV Agusta's naartoe gaat, of is het een productiemodel? We moeten helaas nog een paar dagen wachten voordat we het weten.