Electric GT: dit is de eerste Tesla cupracer

Om een beetje serieus te worden genomen in de autowereld moet je meedoen met races. Tesla's zijn wel retesnel, maar de batterijen zijn niet ideaal ten opzichte van de ultralichte concurrenten. Daarom is er nu de Electric GT.

Het was even wachten tot een paar Europeanen op het idee zouden komen om met Tesla's rondjes over een circuit te gaan rijden. Maar gelukkig is het wachten nu voorbij dankzij Electric GT. Als we het aan de Amerikanen hadden overgelaten zaten we de komende jaren alleen maar opgescheept met beelden van Tesla's die op de kwartmijl rechtdoor optrekken.

Uitgangspunt voor de racewagen is een Model S P85+. Inderdaad de versie zonder vierwielaandrijving. Aandrijving op vier wielen is alleen zinvol als je gaat racen op ijs, of als je een elektrische motor toevoegt aan een auto met een ouderwetsche verbrandingsmotor. In alle andere gevallen doe je de aandrijving op de achterwielen.

Het interieur van de auto is er uiteraard zo goed als uitgestript en er is een rolkooi ingezet. Verder hebben ze flink geknutseld aan de luchtweerstand en ophanging. Het resultaat krijg je volgend jaar te zien in zeven races op Europese circuits als de Nürburgring, Brands Hatch, Mugello en Estoril. De planning is dat tien teams het met twintig auto's/coureurs tegen elkaar op gaan nemen. 

De raceweekends bestaan uit twee 60 kilometer lange races waarvoor de rijders zich in een half uur moeten kwalificeren. Ook mogen ze eerst 20 minuten oefenen. Tussen het rijden door laden de batterijen met zonnestroom.

De eerste auto is vandaag in Ibiza getoond.