Dit is de nieuwe Land Rover Discovery in al zijn naaktheid

Vandaag hebben wij stervelingen de eer te genieten van de wereldpremière van de Land Rover Discovery. De vijfde generatie alweer. Grote vraag is: hebben we hier te maken met het boertige broertje van de Evoque of met een auto die de moeite waard is?

De tests zullen het leren, maar vooralsnog hebben we alleen het beeld om op af te gaan. De Discovery was altijd bedoeld voor mensen die beschikten over zowel een dikke portemonnee als een een paar zwaar bemodderde laarzen, maar werd natuurlijk ook gewoon aangeschaft om de kinderen mee naar school te brengen en eendagskleding mee te kopen. Het was een luxepaard verkleed als werkpaard, maar dat is voorbij. 

De nieuwe Disco is er voor het hele gezin, zo leren we uit het persbericht. Erg avontuurlijk is het slechts nog in naam. Zal allemaal best, maar laten we even kijken naar prestaties en prijzen. Er zijn een heleboel diesels (vraag maar aan de dealer of ga KunstKnieWeek), maar u bent een man dus u eist een benzinemotor omdat u voor november de honderd wilt aantikken: "Voor wie een benzinemotor prefereert, is er de supercharged 3,0-liter V6 Si6-benzinemotor met 250 kW (340 pk) en 450 Nm. Leverbaar vanaf € 116.610,-."

Dus ja, de achtcilinder is gesneuveld, zo lijkt het. Een kniesoor die daarop let, want het interieur is poepluxe en het exterieur mag dan lijken op de rest van het modellengamma (weg zijn de hoeken), maar u ziet bijvoorbeeld achter in het kentekenvak een mooie verwijzing naar vorige generaties Discovery's met hun bijzondere zijruiten. 

De presentatie (hieronder) wordt mede gedaan door Bear Grylls die benadrukt dat het allemaal gaat over hoe familievriendelijk deze Disco 5 wel niet is. Later op de avond kunnen mensen ongetwijfeld hun eigen urine drinken, in navolging van Grylls himself. Samen met professioneel zeiler Lord Sir Ben Ainslie.