Oud Blik: Verliefd op een Lada

In St. Petersburg voel je je een Legopoppetje. De straten zijn minstens zes banen breed, de paleizen enorm en de porties in restaurants verre van kinderachtig. Tsaar Peter de Grote zag eind 17e eeuw Amsterdam en dacht: dat wil ik ook, maar dan groot.

Grachtenpaleizen in plaats van grachtenpanden; de stijl, tja, daar mag best over getwist worden, maar het is eerder Donald J. Trump dan Maarten H. Tromp. In plaats van zuinige Hollandse baksteentjes straalt het klatergoud je tegemoet.

De autootjes zijn lekker in proportie. Grote jeeps, al lijken de PC Hoofttractoren toch een stuk minder imposant op de Nevski Prospect. Curieuze wagens ook, die je hier niet zo snel ziet: luxeversies van grote terreinwagens, vaak onder labels als Lexus of Infiti. Ook het klatergoud ligt gewoon op straat: liefhebbers van Porsche Cayennes in 50 tinten goud kunnen er hun lol op.

Elk volk krijgt de leiders die het verdient en die leiders rijden dan weer auto’s die daar bij passen. Een land dat wordt geregeerd door een kaste van oligarchen, rijk geworden van schimmige deals tussen de onder- en bovenwereld, zeker waar het op de ondergrondse bodemschatten aankomt, is het perfecte thuis voor enorme landjachten. Op een zeker moment zag uw verslaggever voor een klein restaurantje een grove twee miljoen aan limousines staan: dubbelgeparkeerd, maar op de brede avenues maakt dat niet zoveel uit. Verlengde Audi’s, BMW’s en tweemaal de gepantserde Mercedes-Maybachs S600. Die laatstgenoemde Mercs zijn auto’s voor mensen met een luchtmacht, of in ieder geval een flink bataljon gewapende kerels. Er was daar vast een soort vergadering bezig, maar niet eentje die je met behoud van beide knieschijven binnen zou kunnen wandelen.

Al die Duitse en Japanse terreinwagens zijn natuurlijk hartstikke groot en indrukwekkend, maar daarvoor hoeft u de reis niet te maken hoor. Nee, de Russische ziel rijdt wel degelijk rond, maar vaak bemodderd, bestoft en roestplekken. Ruiten die ongeveer zo doorzichtig zijn als de machinaties van Vladimir Vladimirowitsj. Ja, de Lada’s en de Wolga’s, dat is het echte werk. Vooral die Lada Niva! De Porsche Cayenne voor het proletariaat. Aandrijving op vier stevige stalen wielen - te repareren met een hamer, sikkel en een stevige vloek - en in het geval van een lege tank komt het beestje best nog wel tot de volgende pomp op de liter wodka in het dashboardkastje. Knuffelbare en onverslijtbare Russische beertjes.