Max Verstappen straks niet langer de jongste F1-coureur

Max Verstappen zou altijd de jongste Formule 1-debutant blijven, maar nu heeft Williams de 17 jaar oude Lance Stroll binnengehaald, hoe kan dat en waarom mogen we het nog niet weten?

Met het contracteren van de zeventien jaar oude Stroll haalt Williams niet alleen een talent binnen, maar ook een oneindig grote bak geld. Lance' vader Lawrence Stroll is miljardair, altijd handig voor Formule 1-teams die niet Ferrari heten.

Officieel doen Frank en Claire Williams de komende weken alsof hun neuzen bloeden als er vragen worden gesteld over het contracteren van de jonge Canadees. Ze mogen het nog niet zeggen. Hun hoofdsponsor Martini wil niet in verband worden gebracht met minderjarigen en wil wachten totdat Stroll 18 is. Gelukkig duurt het nog maar twee weken voordat dat het geval is. Daarmee is ook de horde van de superlicentie weg, als hij volgend seizoen debuteert is hij ruimschoots de onderste leeftijdsgrens gepasseerd. Onze Max blijft dus recordhouder jong in de Formule 1 rijden.

De vraag die meteen rijst als een team een miljardairszoontje binnenhaalt: "gaat het financieel zeker niet helemaal goed met Williams, dat ze zo'n verwend jong binnenhalen?" Dat zal meevallen, Stroll is kampioen in de Formule 3 en was de jongste deelnemer in de Ferrari Driver Academy. 

Bij Ferrari is de destijds elfjarige Lance vast wél dankzij papa's geld binnengekomen: pa heeft minimaal vijfentwintig auto's van het merk. Zuinig is hij ook niet bij het aanschaffen van wagens uit Maranello, hij betaalde $27,5 miljoen voor een GTB/4 S NART Spyder.

Al met al mooi meegenomen voor de familie Williams, een jonge coureur - hopelijk net zo agressief als Max - en een dikke portemonnee erbij.