Doorrijden na doodrijden wordt nog steeds niet bestraft

Wist u dat Nederland een schitterend land is waar een verschrikkelijke schaamtecultuur heerst? Niet? Dan weet u het nu. Anno 2016 moet de Verening van Verkeersslachtoffers nog steeds bepleiten dat doorrijden na doodrijden altijd strafbaar moet zijn.

Doorrijden is nu nog steeds niet strafbaar. Het is toch onbestaanbaar dat je iemand helemaal kapot kunt rijden, het slachtoffer stervend op het wegdek achterlaat, het gas intrapt om vervolgens, met het bloed nog aan je bumpers, je broer of neef te bellen en álle verantwoordelijkheid af te wentelen op een ander zodat je zelf slechts een paar jaar de bak indraait? Gelukkig kan dat in Nederland, anders spelen we de verkeerde politici in de kaart.

We citeren RTL: "Doorrijden na een verkeersongeluk waarbij doden of gewonden zijn gevallen, moet altijd aangemerkt worden als een misdrijf. Ook als iemand zich later alsnog meldt op het politiebureau. Daarvoor pleit de Vereniging van Verkeersslachtoffers na het dodelijk ongeval in Tilburg. Een man reed daar donderdagavond twee voetgangers dood en ging er daarna vandoor. Hij meldde zich diezelfde nacht bij de politie."

De Vereniging hakkelt daarna ongelukkig door over alcoholgebruik, alsof dat relevant is. Het is het doorrijden dat in alle gevallen - nuchter, bezopen of doorgesnoven - een absolute misdaad op zich is. Doorrijden is in principe strafbaar, maarrr dan rekent u buiten begripvolle als ook deugende rechters en gewetenloze knuffeladvocaten als Bénédicte Ficq. Want wie zich binnen twaalf uur meldt, loopt geen enkel risico op vervolging vanwege doorrijden. Een knappe overwinning op schaamtecultuur, weet u wel. 

Dit is in Nederland volkomen normaal: alle schuld buiten jezelf leggen en die overhevelen naar 1) vrienden en familie en/of 2) claimen dat je zelf slachtoffer bent - meestal van ongure institutionele mechanismen die vrijwel zonder uitzondering teruggaan op de terreur van blanke mannen. Een stervend slachtoffer op het asfalt laten liggen is hooguit ondeugend en medemenselijkheid een wit construct. Beter gaan we gewoon weer kutburgers die zeven kilometer per uur te hard rijden exorbitant beboeten