VEILING. Lancia Delta HF Integrale Evo is echt goedkoop

Daar is ie weer, de Lancia Delta HF Integrale. De Kim Kardashian van de auto's: iedereen houdt ervan, maar niemand weet waarom. Het was een lelijk eendje, maar door de extra dikke kont is ze nu ineens wel mooi. Er staat er weer een te veil.

Het is een auto die ouder is dan Max Verstappen, maar die nog steeds bij veel mensen bovenaan het dromenlijstje staat. Een paar weken terug toonden we een overzicht van de in Nederland aangeboden HF's, daar stond dit exemplaar niet op. Komt omdat hij in Engeland wordt aangeboden bij Silverstone Auctions. En dat is winnen, want de pond is geen cent meer waard.

Met een geschatte veilingprijs van tussen de £28.000 en £32.000 heb je voor €31.000 tot €36.000 een Evo II voor de deur staan. En dat is serieus goedkoop voor een exemplaar dat 41.000 kilometer heeft gereden en uit Japan is geïmporteerd. In Nederland zijn er zelfs mensen die voor exact hetzelfde ding €70.000 durven te vragen, en dan zit er nog de verkeerde kleur alcantara op de stoelen ook.

De auto heeft een toelatingsdatum in 1993, wat betekent dat hij nog een paar jaar in heel Nederland mag rijden en alle milieuzones zomaar binnengelaten wordt. Hij wordt geleverd met de volledige onderhoudshistorie uit zowel Japan als uit het Verenigd Koninkrijk. De auto is volgens de veilingmeesters in tiptop-conditie en als je de foto's bekijkt, lijken ze daarover niet te liegen. Bieden kan op 12 november tijdens de veiling.