Dit weten we over Donald Trumps nieuwe 'Beast'

Over twee maanden eindigt de laatste termijn van Barack Obama, en met hem gaat ook de 'Beast' met pensioen. Zijn opvolger Trump krijgt een nieuwe pantserlimousine die nog niet ongecamoufleerd gespot is, maar waar wel één en ander over bekend is.

Donald Trump wordt de 45ste president van de Verenigde Staten en huilbaby's gaan overal de straat op tegen deze volgens een volstrekt eerlijk democratisch proces verkozen president. Dit zal de Trump waarschijnlijk aan zijn grote oranje toupet roesten, die kan vanaf januari lekker pussygrabben in de best beveiligde auto ter wereld. Jaren geleden (in 2013) werd begonnen met de ontwikkeling van de nieuwe wielen van de president, een werkje dat inmiddels voltooid is.

De nieuwe Beast zal net als zijn voorgangers overal waar de president ter wereld gaat in zijn kielzog volgen en Autobahn zet ter leering ende vermaeck een tiental wetenswaardigheden over de auto op een rijtje waar u al dan niet van op de hoogte was. 

Nou ja, soort van. General Motors is hofleverancier van het Amerikaanse presidentiële huis, liefst acht van de negen laatste voertuigen was een Cadillac (alleen Richard Nixon had een Lincoln, een merk van Ford). De huidige auto van POTUS heeft een Cadillac XTS-silhouet, afgaande op de spyshots krijgt de nieuwste limousine een Escalade-vorm. We zeggen ‘silhouet’, omdat het eindproduct niet zo heel veel meer met een personenauto te doen heeft, en eigenlijk op het chassis van een kleine truck staat.

Natuurlijk wordt er uit veiligheidsoverwegingen nooit een enkele limousine ingezet, dan kan je net zo goed meteen een grote roos op het voorhoofd van je president tekenen. Er worden altijd 3 of meer auto's tegelijk ingezet, die niet van elkaar zijn te onderscheiden. Om niet voor verrassingen te komen te staan wordt er in totaal een dozijn Caddy’s gemaakt.

De huidige Beast-Cadillac werd overigens in 2009 door Barack H. Obama in gebruik genomen.

Dat is bijna Bugatti Chiron-geld, maar daar krijg je dan ook wel een nagenoeg allesbestendige grote metalen cocon voor. Tot nu toe is er volgens de openbare documenten door het Department of Homeland security 15,8 miljoen USD overgemaakt, maar die kosten zullen nog verder oplopen.

Diesel ontbrandt niet zo gemakkelijk als benzine, en is dus veiliger. Daarnaast heeft een turbodiesel flink wat extra koppel aan boord wat een prettige bijkomstigheid is als je 8 ton aan tot de tanden bepantserde SUV in beweging wilt krijgen.

Verwacht een dikke, speciaal gekietelde Duramax-V8 met een draaimoment van ver in de vier cijfers onder de kap.

Op 20 januari wordt Trump officieel als 45ste president van de VS ingewijd en neemt hij niet alleen de sleutels van 1600 Pennsylvania Avenue in ontvangst, maar ook die van de dienstauto’s. Vermoedelijk wordt er aan zijn auto echter niet heel veel ruchtbaarheid gegeven, hoe minder men weet....

Het ontwikkelingstraject van de nieuwe presidentiële limousine loopt in de jaren, mijlenver voor ook maar in enige vorm duidelijk is wie de nieuwe bewoner van het witte huis is. De nieuwe auto staat derhalve in januari mooi gepoetst klaar voor de volgende president, en daarmee is de kous af. Of de auto Trump nou bevalt of niet, hij zal het ermee moeten doen.

Een presidentenlimo is maatwerk. Het Escalade-plaatwerk zal derhalve meer tot sedanachtige proporties worden opgerekt, om ruimte te bieden aan een 3+2 opstelling in het achterste compartiment. De president zelf zit met zijn hoofd op de achterste rij achter de immens robuuste achterstijl, om zo niet in een eventuele vuurlinie te zitten.

Wij raden Trump aan eventuele opkomende pufjes na consumptie van de kookgeneugten van zijn zo geliefde Mexicaanse vrienden binnenboord te houden, want de achterste ramen gaan geen millimeter open. Voorin kunnen ze slechts op een kiertje, maar praktisch alle communicatie met de wereld buiten de rijdende bunker zal met gesloten portieren middels een intercom of radiocommunicatie verlopen.

Als gewone sterveling is zo ongeveer het allerbeste en -veiligste waar je in kunt zitten een Mercedes-Maybach S600 Guard (of Pullman), maar er zijn altijd bazen en bovenbazen. Voor wie de bescherming van een Amerikaanse presidentiële limousine gewend is, is de gepansterde Maybach een frisblikje.

Kijk naar de immense achterste portieren, en je weet wat een enorme schil van veiligheid om de inzittenden zit. De banden zijn haast onverwoestbaar, een gat in de tank wordt automatisch gevuld en de auto zit vol met luchtfilters, zuurstofmaskers, en ook een capsule met bloed van de president, voor het onwaarschijnlijke geval dat shit écht aan is. We geven u meer kans om in uw eentje met een keukenmes Fort Knox binnen te dringen dan dat u de waardevolle lading van de nieuwe Beast een haar krenkt.

Barack Obama zei het al tegen Jerry Seinfeld: it’s basically a tank on wheels.

800-002, dat zijn de platen die altijd op de auto van de president gemonteerd zijn. Heel symbolisch, want 800 maal 2 is 1600, en dat is het nieuwe huisnummer van de ambtswoning van toekomstig president Trump aan Pennsylvania Avenue. Deel dit getal door 2,402, en je krijgt ‘666’, het nummer van het Beest, aldus aluhoedjes en de Iraanse regering, waarschijnlijk.

Als afsluiter gooien we er nog even deze epische foto in, voor het geval u nog twijfels had over het formaat van de presidentiële limo. Of de secret service-mannetjes zijn heel klein, dat zou natuurlijk ook kunnen.