Voor €45.000 koopt u de perfecte BMW E30

Er zijn niet veel E30's die na dertig jaar duurder zijn dan toen ze nieuw waren. Een exemplaar uit de fabriek van Alpina is dat wel, zeker als hij zo mooi is als deze. Bijkomend voordeel: hij is zeldzamer dan een M3.

Voor een goede M3 van de E30 ben je meestal meer kwijt dan de bijna €45.000 die de verkoper voor de Alpina C1 vraagt. En qua prestaties is dat logisch, de Alpina komt niet in de buurt van de algehele bruutheid van de M3. Ondanks dat hij met zijn 190 pk maar 10 pk minder bij zich heeft dan de originele M3.

Wat wel een paar euro op de prijs gooit is het feit dat Alpina maar vijftig kopieën van de C1 2.5 heeft gebouwd en geleverd, terwijl er van de M3 tegen de 18.000 stuks zijn gemaakt. Waar de M3 het moet hebben van zijn extreem brede uiterlijk, daar doet de Alpina het met een gedistingeerd kleurtje blauw en een dikke tatoeage over de voorspoiler en de zijkant. Je kunt het lelijke eighties striping noemen, maar het hoort echt bij het DNA van een auto uit Buchloe.

Met 156.000 kilometer heeft de auto in 30 jaar bijna niks gereden. Desondanks zaten er gebruikssporen op de lak en heeft de verkoper de auto opnieuw laten spuiten. Gelukkig hebben ze daar wel de originele kleur voor gebruikt, en die gouden Alpina strepen weer teruggezet. In het interieur is bijna niets van gebruik te zien en de Alpinastoelen zien er beter uit dan wat BMW zelf in de M3 leverde.

Het beste onderdeel van de auto is dat hij in Nederland te koop staat. Geen gezeur dus met invoeren en je hoeft ook niet langs een veilingmeester. Gewoon met een paar flappen in je zak naar Oldenzaal en een dealtje proberen te maken.