De laatste Dodge Viper racet monsterlijke dragrace

Echt niemand wil een Dodge Viper. Daarom valt na de huidige en vijfde generatie het doek. Maar niet voordat een gestoord getunede Viper met 1500 pk nog één keer een magistrale dragrace rijdt.

Hier ter redactie lopen de meningen over de Dodge Viper uiteen. Vriend Feitsma vindt het een slecht afgewerkte plastic bak met een veel te zware motor voorin. Bij ondergetekende speelt het syndroom van Redneck op bij het zien van zo'n machtig beest. Maar niet eerder manifesteerde de redneckerij zich zo sterk als bij onderstaande dragrace. 

De werkelijk bijbels dikke 8.4 liter V10 die normaliter 645 pk uitkotst, produceert in deze spec 1500 pk. Dit is namelijk de - komt-ie - Racing Solutions Viper GTS Twin Turbo. Doet de kwartmijl in 8,4 seconden en knalt met 275 kilometer per uur over de streep.

Merk op dat dit geen vierwielaangedreven Teutoonsche tandartsboor is. De tweewielaangedreven Viper is ongeveer even modern als een papieren courant. Maar kijk hoe strak dit monster zijn koppel en pk's op het asfalt dwingt! Wat jammer dat iedereen tegenwoordig zo op kwaliteit let, want dit is een Goliath die je nog vele jaren had gegund.