Dieselgate: de Europese Commissie hat es gewusst

Topambtenaren en bestuurders in Brussel wisten al jaren dat autofabrikanten massaal sjoemelden om door de verplichte toelatingstests te komen. Ze kozen ervoor om net te doen alsof hun neus bloedde, de auto-industie is zo machtig.

Vandaag komt het Europees Parlement (EP) met het rapport waarin de feiten staan die ze ontdekten bij hun onderzoek naar Dieselgate. Bizarste uitkomst: de Europese Commissie geeft geen fuck om de gezondheid van de burgers (en het Europarlement is een papieren tijger).

Volgens de Volkskrant trokken testers van het Onderzoekscentrum van de Europese Commissie in Brussel al in 2010 aan de bel dat er iets niet klopte bij de uitstoottests van nieuwe auto's. Ze hadden ontdekt dat auto's zich in het echte verkeer totaal anders gedroegen dan op de testbanken. Uiteraard mailden ze gelijk de resultaten door naar hun bazen, maar toen ze hun tests twee jaar later nog eens deden bleek er nog helemaal niets veranderd. De Commissie had lekker niets gedaan met de informatie.

Dat is op twee manieren apart. Ten eerste kwamen er door het apathisch afwachten enkele miljoenen auto's met smerige uitstoot op straat terecht. Ten tweede werden de tests niet aangepast. Dat had wel moeten gebeuren, want de regels bepalen ook dat de normen moeten worden aangepast als de controleresultaten te ver afwijken van die normen.

Maar Brussel deed gewoon niets en ging rustig een volledig nieuwe test ontwikkelen, waardoor de autofabrikanten jarenlang door konden gaan met het langzaam vermoorden van iedereen. Het duurde nog totdat de Amerikanen ontdekten dat Volkswagen knoeide met de tests voordat er ook in Europa iemand ging kijken wat er aan de hand was.

Het onderzoek van het EP toont in ieder geval aan dat de hand van de autoindustrie tot zeer diep in de leden van de Europese Commissie reikt: toen vorig jaar strengere normen ingevoerd zouden worden wisten autolanden Frankrijk en Duitsland die normen ver genoeg omlaag aan te passen dat er eigenlijk weer niets gebeurde.  En dat allemaal terwijl een schone VW net zo goed werkt als een vuile.

De gegevens die vandaag naar buiten komen zijn een tussenrapport. Het uiteindelijke verslag van de onderzoekscommissie wordt in maart of april verwacht. Heeft de Commissie nog tijd zat om een la te zoeken waarin ze het kunnen laten verdwijnen.