Alfa 147 tegen ijsblok: 0-1

Vrachtwagens zijn levensgevaarlijke apparaten. Als ze niet bezig zijn met het platrijden van fietsers dan proberen ze achteropkomend verkeer de verpletteren. IJsblokken zijn daarvoor het weapon of choice, zoals Sanne ervoer op de N59

Vrijdagochtend reed Sanne in haar Alfa Romeo 147 over de N59 bij Oude Tonge. Niets aan de hand, verwarming lekker hoog en door het sneeuwlandschap rijden. Uit de tegengestelde richting kwam alleen een truck aanrijden waar een plakkaat sneeuw/ijs afwapperde. Hoewel ze het zag aankomen, was het niet meer mogelijk om het projectiel te ontwijken. Dat was niet zo maar een sneeuwballetje, want het brokstuk ging dwars door de ruit heen. Gelukkig kan ze het nog navertellen, maar de Alfa is flink beschadigd, al is het wel mogelijk om de gaten weer te repareren. 

Het slachtoffer riep in een inmiddels verwijderd bericht op Facebook truckers op om voortaan de daken van hun trailers ook goed schoon te maken.

Als het heeft gesneeuwd doe je er ook met een auto verstandig aan om je dak schoon te maken. Doe je het niet voor jezelf (als je remt ligt dat sneeuwpak zo op je voorruit), dan in ieder geval voor degenen die om je heen rijden. Dat zie je aan het voorbeeld hierboven. Maar heb je een vrachtwagen, dan is dat niet zo gepiept. Je maakt het dak niet even makkelijk schoon, heb je ladders, bezems, scheppen en tijd voor nodig. Moeilijk, gaat niet. Is dit voorstel dan wel haalbaar, of moeten vrachtwagenchauffeurs voortaan dagelijks het dak van hun trailers bezemen?