Video. BMW test 8 Serie in de sneeuw

De poolcirkel is niet de natuurlijke habitat van een cabrio, toch test BMW het weggedrag van zijn toekomstige toplijn ook in de sneeuw. Het geeft ons een eerste glimp van de komende 8 Serie, die pas in 2018 bij de dealer staat.

Veel meer dan een paar plaatjes hadden we nog niet gezien van de toekomstige lijntopper van BMW. Gelukkig is het winter en dat betekent dat alle autofabrikanten naar het hoge noorden zijn getrokken om hun auto's aan keihard rotweer bloot te stellen. Ook de Beiers zijn aanwezig met hun komende boulevardcruiser. Twee stuks zien we voorbij komen: een in de gesloten variant en een versie met een kampeerdak.

Wegrijdend bij een kruising laat de testcoureur de V8 van de cabrio even gaan en we zien een klassiek achterwielaandrijvingseffect: een uitbrekend achterste. De coupé lijkt met zijn voorwielen ook in de sneeuw de bijten, waardoor we gokken dat daar een xDrive onder gemonteerd is.

BMW heeft al een rits namen voor de serie geregistreerd, waaronder M8 en M850 en 860. Vooral dat laatste wijst erop dat de V12 weleens in dit model kan komen te liggen. Verder lijken de twinturbo zescilinder en de twinturbo V8 aannemelijke kandidaten om de 8 Serie te vergezellen. De auto krijgt een met koolstof aangevulde versie van de CLAR-bodemplaat die BMW nu ook al in de 7 Serie en de nieuwe 5 Serie gebruikt.