U heeft straks een reden om IndyCar te kijken

Pastor Maldonado is zijn belofte om in 2017 weer in de Formule 1 te rijden niet nagekomen. Moeten we dat erg vinden? Nee, de Venezolaan wil nu IndyCar gaan opfleuren met zijn crashes. Zou daar iemand gek genoeg zijn om hem aan te nemen?

In het silly season dat uitbrak na het plotselinge vertrek van Nico Rosberg liet Pastor Maldonado van zich horen. De voormalig Williamscoureur dacht dat er voor hem ook wel een stoeltje zou vrijkomen in de Formule 1. Helaas voor hem - gelukkig voor de raceliefhebber en jammergenoeg voor de crashliefhebber - lukt het niet om een team te interesseren in zijn Venezolaanse geld. Dat geld is immers geen klap waard.

Het nieuwe gerucht dat rondzoemt is dat de Maldonator zijn crashkunsten in Amerika gaat vertonen. Bij het circus van mislukte Formule 1-coureurs genaamd IndyCar. Blijkbaar geloven ze daar nog wel in de waarde van de Venezolaanse Bolivar. Het team van KV Racing zou wel oren hebben om de klapperkoning van de Formule 1 een nieuwe auto te geven. Hij kan daar het stoeltje overnemen van Sebastien Bourdais die verkast naar een ander team.

Opvallend detail is dat Pastor geen zin heeft om op ovals te racen, hij zal alleen op de stratencircuits in actie komen. Dat zijn sowieso plaatsen waar de crashes een stuk spectaculairder kunnen zijn. Dat wordt IndyCar kijken in het komend seizoen.