Zo ziet een een futuristische Alfa Romeo 8C eruit

Mogen we even voelen? Eventjes maar, doet geen pijn. Nou ja, ons wel, want we zitten te kijken naar deze futuristische artist's impression en bijten hard op onze hand.

Herinnert u zich de 8C nog? Nee? Geen schande, dat geldt voor de meeste mensen. De 8C mag dan legendarisch luidruchtig zijn, hij werd al vrij snel weggevaagd door de 4C. Typisch Alfa: net toen we dachten dat het niet mooier kon, er gewoon een schepje bovenop doen. 

Maar als het aan ontwerper Antonio Paglia ligt, mag de 8C zich revancheren en wel in de vorm van de 18C. Will you look at it! Zoals u aan de enorme wielen kunt zien, is het dingetje niet echt en zal-ie nooit in deze vorm de productiefase halen. Maar goed, het is niet dat Alfa schoonheid nimmer verder brengt dan de tekentafel. 

Er is dus hoop. FR-layout, LED-verlichting, koolstofvezel, agressieve aerodynamica en in theorie zelfs nog ruimte voor ruiten. Alfa, opletten, hier kun je je voorland van maken. Zorg alleen wel dat de kont wat vriendelijker wordt, anders schrikken andere weggebruikers zich te pletter alvorens ze de hand aan zichzelf slaan.