Aston Martins hypercar heeft eindelijk een naam

Het duurt nog wel even voordat de hypercar van Aston Martin en Red Bull in productie gaat, dus tot die tijd proberen de merken het model hot te houden door constant kleine stukjes informatie vrij te geven. Deze keer is het de naam van de auto.

De Aston Martin Valkyrie is de auto waar we allemaal naar uitkijken. De naam komt volgens de Britten uit de oude Noorse mythologie, al sluiten we niet uit dat de marketingafdeling inspiratie haalde uit een middelmatige oorlogsfilm. 

De naam zou tevens Astons voorliefde voor de V onderschrijven. Daarmee bedoelen we een keer niet een V8 of een V12, maar de letter V in de namen. Van de DB5 Vantage tot de Vulcan, als het op namen aankomt hebben de Britten een voorkeur voor deze tweestrepige letter. 

De naam komt bij de andere brokken informatie die ons in de loop van de tijd zijn toegespeeld. Zo weten dat de Valkyrie een Cosworth V12 krijgt met meer dan 900 pk. Daar komt nog een setje elektromotoren bij, zodat het totale vermogen ruim boven de 1.000 pk uitkomt. Aston mikt op een pk-gewichtsverhouding van 1:1, dus ook het gewicht komt net boven de duizend kilogram te liggen. 

In totaal bouwt Aston 175 exemplaren van de hypercar: 150 voor de straat en 25 voor op het circuit. Bestellen heeft geen zin, want ze zijn allemaal al verkocht. Volgend jaar onthult de fabrikant de productieversie van de Valkyrie.