Max Verstappen: Red Bull is te langzaam

Na de eerste kilometers in Australië kan Max Verstappen maar één conclusie trekken: Red Bull komt tekort ten opzichte van Mercedes en Ferrari, iets waar we in de aanloop naar dit weekend al op voorgemasseerd werden.

Na de vrije trainingen van vanochtend weten we twee dingen zeker: Mercedes is beresterk als vanouds en Red Bull gaat ze niet pakken. Helaas hebben we niet kunnen zien wat Max kon in VT2, omdat hij al vroeg van de baan stuiterde en niet meer in actie kwam. Ricciardo reed wel een volledige sessie en moest beide Ferrari's voor zich dulden. Het zou geen onoverkomelijke ramp zijn als de Ferrari's eventjes de overhand hebben, dat hadden ze vorig seizoen ook ten opzichte van Red Bull, maar uiteindelijk gingen de stieren in de tweede seizoenshelft er op en er over

Max liet in een reactie weten: "We're just trying to find a better balance. I think we are a bit too slow. We're trying to improve." En dat mag ook wel, anders trekt Ferrari  zondag een lange neus. Volgens teamgenoot Ricciardo is het vooral Hamilton die in een buitencategorie rijdt en kunnen ze Bottas misschien nog matchen qua snelheid:"Valtteri looks like he's in our group. I think we can be there [in the fight]. Pole position would be a stretch, but we can be in that next group. We'll be alright."

Geen paniek dus nog in kamp Red Bull. Waar echter nog minder paniek is, is bij Ferrari. Ook al reed Vettel een knappe tweede tijd, de Duitser was niet tevreden. Vettel weet de 'slechte pace' aan een niet-optimale balans, waardoor er nog een gat van een halve seconde met Hamilton was. Kortom: hij lijkt er vertrouwen in te hebben serieus om pole mee te doen morgen. Als we in onze glazen bol kijken gokken we dat P5 en 6 morgen realistisch lijken voor Red Bull. Als Max vanaf P6 vertrekt kan hij echter met een beetje race pace naar voren schuiven. Of hij torpedeert beide Ferrari's in bocht 1, en het is al tijdens de eerste race aan voor de rest van het seizoen. Dat kan ook.