Callaway Corvette is zoals een shooting brake hoort te zijn

Op zichzelf is een Corvette al geen laf machientje, maar nadat de firma Callaway er wat aan gesleuteld heeft is het een snelwegjager van de buitencategorie. Zeker omdat hij in jachttenue wordt geleverd: de Callaway AeroWagen is een Shooting Brake.

Tuning van Amerikaanse auto's is vaak op zijn zachtst gezegd een verkrachting van een prima auto. De firma Callaway vormt de uitzondering die de regel bevestigt. De AeroWagen is een vrij simpele aanpassing die een leuke verbetering vormt voor de Corvette. Het pakket vervangt de normale achterklep door een model met een hobbeltje erin. Uiteraard is zo'n aanpassing vaker vertoond, denk aan de Fiat Panda Van die ontstond door een plastic doos achter de auto te plakken. Callaway heeft het echte op een manier aangepakt waar we wel enthousiast van kunnen worden.

Dat enthousiasme wordt overigens verder aangewakkerd door de aanpassingen die de New Englanders aan de motor deden. Er zit een supercharger op om de motor van 658 pk naar 767 pk te brengen, uiterlijk zijn de wijzigingen subtiel en toch opvallend. 

Kijktip: Jay Leno had een exemplaar in zijn garage om uitgebreid te bekijken. Leuk om te zien. Wij zijn even onze bestelling voor een Porsche 911 GT3 aan het heroverwegen.