Italiaanse politie redde het lijk van Enzo Ferrari uit handen van criminelen

WTF-nieuws du jour. De Italiaanse politie claimt een complot te hebben verijdeld om het lijk van halve heilige Enzo Ferrari te stelen met de bedoeling om losgeld te vragen.

Enzo Ferrari (1898 - 1988) werd bijna dertig jaar gelegen bijgezet op de San Cataldo begraafplaats in Modena, in een tombe in Modena vlakbij het bedrijf in Maranello dat hij tot mondiale faam had gepromoveerd. Enzo gaf ons Ferrari en naar het oordeel van inmiddels opgepakte criminelen zou Enzo vooral geld geven.

Want de Godfather mag inmiddels weinig meer zijn dan gebalsemde botten, lijkschennis werd toch als lucratieve hobby gezien. De Italiaanse politie claimt een Sardijnse criminele bende te hebben opgerold die van plan was om het lijk van the grand old man te roven.

Het idee was om de familie losgeld te vragen. Op zich geen bizar slecht idee, overigens, want door de IPO van Ferrari werd Enzo's enige zoon, Piero Lardi Ferrari, miljardair. Aan de andere kant: met zo'n oorlogskas zouden wij idioot hoge tips uitloven voor de bron die ons naar de criminelen kon leiden en de politie niet zou informeren. Het is niet dat ze een dode iets kunnen aandoen, is het wel?