Marketing zoals het moet: Vauxhall geeft les

Het verkopen van auto's is tegenwoordig eigenlijk niets meer dan marketing. Er zijn nog maar een paar fabrieken die auto's maken en ze lijken allemaal op elkaar. Het komt aan op de slimste PR. Vauxhall (Opel op zijn Engels) doet voor hoe het moet.

Een tijdje terug kwam er een zielig bericht uit een pittoresk deel van Engeland. De auto van een bejaarde man was afgetuigd door vandalen. Treurig inderdaad. Wie doet nou zoiets? Zeker omdat de krasse knar een echte autofanaat was die zijn bejaardenbakkie liefkozend behandelde. 

Peter Maddox, de oude van dagen in kwestie, reed een Opel Vauxhall Corsa in een zeer sportief kleurtje geel. Probleem daarbij is dat hij op het dorpsplein van het meest fotogenieke dorpje van Engeland woont, Bibury. Zijn gele auto detoneerde daardoor op veel foto's, tot ongenoegen van de buren, wat hen leidde tot het slopen van de arme Corsa.

Aanstaande zaterdag (ja dat is 1 april) organiseren autofans uit heel Groot-Brittannië een benefietrit voor de overleden Vauxhall. Tot zover de achtergrond,nu over naar de marketingles. Vauxhall regelde snel een nieuwe auto voor Maddox, maar ging door voor de PR-maximalisering: de kleur geel van de auto heeft een nieuwe naam gekregen: Maddox Yellow. Voortaan zal iedereen aan de Corsa uit Bibury denken bij het bestellen van een nieuwe gele auto. 

De 84-jarige Maddox durfde dat zelf niet meer aan: hij heeft een grijze auto gekozen. Zo heeft het kwaad alsnog overwonnen.