Ferrari bouwt weer een nieuwe hypercar

Er komt goed nieuws uit Maranello in de vorm van de bevestiging dat LaFerrari een opvolger gaat krijgen. Minder goed nieuws is dat de Italianen er nog wel een paar jaar over gaan doen voordat ze de auto tonen.

Het gaat nog drie tot vijf jaar duren voordat Ferrari klaar is om haar nieuwe hypercar te lanceren. Volgens ontwikkelingschef Michael Leiters is het bedrijf nu nog bezig met het vernieuwen van de strategie voor de komende jaren. Een van de gevolgen daarvan is dat LaFerrari's opvolger voort moet komen uit nieuwe innovaties die tijdens het ontwikkelingstraject worden geboren.

When we define our new roadmap of technology and innovation, we will then consider a replacement for LaFerrari,” aldus Leiters tegenover Autocar. Hij benadrukt dat de nieuweling geen Formule 1-auto voor de weg gaat worden, zoals de F50 ooit was (en de Mercedes Project One gaat worden). In de jaren 90 was dat het toppunt van ontwikkeling en Ferrari was er dan ook supertrots op dat ze het voor elkaar gekregen hadden om een F1-wagen te temmen tot wegauto.

Het echte tijdschema wordt over een half jaar bekend. Dan weten we ook hoe de technologie die voor de nieuwe gelimiteerde topwagen wordt ontwikkeld zal gaan doorstromen naar de rest van de Ferrarilijn.

Als we naar de historie van de Italiaanse superpaarden sinds de F40 kijken dan is de voorspelling dat de auto er over een jaar of vijf is niet heel gek. Het is dan ongeveer tien jaar na de presentatie van LaFerrari, en twintig jaar na de Enzo.