Dieven jatten massaal halve BMW's

Je zou zeggen dat het makkelijker is om een hele auto te stelen, dan een halve. Desondanks hebben criminelen het steeds vaker voorzien op auto-onderdelen: sturen, startknoppen, elektronica. Bij de zuiderburen heerst de plaag bij BMW's.

Als je een BMW hebt, dan kun je beter uit de buurt van het Vlaamse Sint-Andries blijven. Niet omdat de auto's er door de Belgen gehaat en met stenen bekogeld worden. De Bimmers zijn er het doelwit van een groep criminelen die ongestoord hun gang lijken te kunnen gaan. Blijkbaar is er geen politie voor handen om de autokraken te stoppen.

De BMW's van Sint-Andries worden stuk voor stuk systematisch van hun on-board elektronica ontdaan. Aan de buitenkant van de auto's is niets te zien, maar binnenin blijkt alles overhoop gehaald. De dieven maken de auto's open zonder schade te hoeven maken, eenmaal binnen trekken ze er rustig alles uit dat erin zit, tot de start/stopknop aan toe.

De inbrekers hebben blijkbaar alle tijd om de onderdelen uit de auto's te schroeven, maar vinden het teveel moeite om het hele apparaat mee te nemen. Onderdelen zijn immers makkelijker te verstoppen en te verkopen dan auto's waar natuurlijk allerlei serienummers staan. Als je de auto stript, heb je altijd nog de carrosserie over, die kun je beter gewoon bij de rechtmatige eigenaar laten staan. Nog makkelijker zou het zijn om de spullen helemaal niet te jatten.