Porsche trekt het doek van de 911 GT2 RS

De bruutste Porsche 911 van het moment is hier: de GT2 RS. Met twinturbo, meer aero en meer dan 650 pk. De Duitsers kozen een bijzonder moment om het doek van hun bizarre monster te trekken: de E3 gamesbeurs in Los Angeles.

Behalve het uiterlijk van de achterwielaangedreven GT2 RS gaf Porsche geen extra gegevens over de auto prijs. Met het steeds verdere instorten van de autobeurzen kiezen autofabrikanten vaker om hun nieuwe auto's op andere plaatsen te tonen. Techbeurs CES in Los Angeles en telefoonbeurs Mobile World in Barcelona zagen dit jaar ook enkele onthullingen.

Porsche nam de GT2 RS mee naar de E3 gamesbeurs in Los Angeles omdat daar ook de nieuwste versie van Forza Motorsport werd getoond. De meest extreme variant van de 991 versie van de 911 staat op het doosje van het racespel en uiteraard valt er met de auto te rijden in het spel.

Techsite The Verge spreekt over een vermogen van bijna 700 pk voor de GT2 RS. Dat lijkt wellicht wat erg veel voor de 3,8 litermotor met dubbele turbo en waterinspuiting. De exacte output van de krachtbron houdt Porsche echter nog voor ons verborgen. Het wordt in ieder geval meer dan 650 pk. Goed voor een sprint van nul naar honderd in minder dan drie seconden.