VIDEO. Wint Aston, Corvette of Ford? Het laatste kwartier Le Mans

Met twee LMP2's op het het overall-podium waren de 24 Uren van Le Mans dit jaar al bizar in de snelste twee klassen. De twee GT-categorieën hadden ook een bijzonder weekend. In het laatste kwartier wisselden 1, 2 en 3 nog even van positie.

Na 24 uur van racen heb je meestal een koploper die een aantal ronden voor ligt op de rest van het veld. In het ergste geval rijdt de nummer twee ergens anders in hetzelfde rondje van het ruim dertien kilometer lange circuit. Dit jaar was dat anders, dankzij de vermogensrestricties die op de wagens zijn aangebracht door de organisatie. Daardoor reden de eerste vijf auto's van de GTE Pro op het laatst nog in dezelfde ronde

De nummers één, twee en drie (aanvankelijk respectievelijk een Corvette, Aston Martin en Ford GT) reden op elkaars bumper. Iedereen verwachtte dat de  Aston Martin met Jonny Adam achter het stuur een alles of niets poging zou gaan doen op de Corvette van Jordan Tailor. Dat bleek niet nodig want de Amerikaan verspeelde zijn banden in de laatste ronde, waardoor hij een van de chicanes op het rechte stuk van Mulsanne miste. Rubber en troep op zijn banden zorgden ervoor dat er steeds meer stukken van zijn auto af vlogen. Zowel de Aston Martin V8 Vantage GTE als de Ford GT konden er daarna langs. De berespannende laatste vijftien minuten zijn onmisbare materie op deze warme maandag.