Uniek. Er wordt een Bentley Arnage T Station 4x4 geveild

Stel je voor dat je heel graag een Bentley Arnage T met vierwielaandrijving en stationwagon zou willen hebben. Eigenlijk heb je dan pech, maar dankzij een rijke Italiaanse erfgenaam is het toch mogelijk. Kost bijna niets.

Bijna niets in customized-Bentley-termen welteverstaan. Het heeft namelijk een vermogen gekost om deze ordinaire Bentley Arnage T om te bouwen tot een estate met vier aangedreven wielen. In 2003 kwam de auto als doodnormale Arnage uit de fabriek in Crewe rollen, Bentley maakt(e) immers geen shooting brakes en dat soort fratsen. Van vierwielaandrijving hadden ze in die tijd ook nog nooit gehoord, dat was voor de boeren die een Land Rover kochten. De rijke Italiaanse industrie-erfgenaam wilde echter zowel een Bentley, als een stationwagon, als een vierwielaandrijver voor zijn huis in Sankt Moritz. Reden om de auto na aflevering direct op transport te zetten naar de VS. 

Daar nam het gerenommeerde VGD Genaddi Design (bekend van de Ford GT cabrio) de taak op zich om de auto te verbouwen. De aandrijflijn werd gedeeltelijk vervangen door die van een Cadillac Escalade om zo aandrijving op de voor- en achterwielen te krijgen. De carrosserie werd verbouwd tot een estate en er werd een reusachtig Webasto schuifdak in de auto gehangen. Het interieur werd door de Amerikanen ook onder handen genomen. 

Meteen na aflevering in Monaco stuurde de Italiaan zijn Arnage T Station Wagon 4x4 door naar Pininfarina. Het interieur dat de Amerikanen hebben geïnstalleerd bevalt de Monegaskische-Italiaan voor geen meter. De coachbuilders uit Cambiano rukken het er meteen weer uit en vervangen al het leer, alle tapijten en de hemelbekleding met stemmig zwart materiaal.

Al met al is hij naar eigen zeggen uiteindelijk negenhonderdduizend dollar kwijt om de auto precies te krijgen zoals hij hem wil hebben. Desondanks is deze (eerste) eigenaar na 14 jaar uitgekeken op zijn witte woody. De auto wordt volgend weekend geveild in Monaco en moet naar schatting tussen de €80.000 en €160.000 opbrengen. Dat is nogal een behoorlijke afschrijving, maar minder zal deze auto met slechts 40.000 km op de teller toch niet waard worden?