Nee, je mag je praatpaal niet zelf demonteren

Dat de gele flaporen langs de snelwegen sinds zaterdag niet meer werken, wil niet zeggen dat je ze zelf uit de grond mag schroeven. Toch is dat wat iemand gisteren op de A29 bij Barendrecht probeerde. Resultaat: een ritje in de politieauto.

De politie kreeg zondagmiddag een melding dat er langs de A29 bij Barendrecht een doe-het-zelver was gesignaleerd. Nu gebeurt dat wel vaker, aangezien IKEA daar gevestigd is, maar deze klusser was bezig met het demonteren van een praatpaal.

Alle 500 te koop aangeboden telefoonpalen van de ANWB waren zaterdagmorgen in een half uur uitverkocht. Blijkbaar had een man (of vrouw) uit de omgeving van Barendrecht daar zo de balen van dat hij achter het net had gevist. Of hij dacht nog meer winst te kunnen maken op de paal, door er geen €299 voor af te rekenen.

Ondanks dat de palen niet meer in gebruik zijn, mag je ze nog steeds niet zelf uit de grond trekken. Naast het feit dat de palen nog gewoon van de ANWB zijn, is het levensgevaarlijk om te gaan staan klussen langs de vluchtstrook. Laat dat nou lekker aan de pro's over.

De lokale politie ging erop uit om de Salvage Hunter te wijzen op het feit dat hij in overtreding was. En ja, volgens Ecoleon, het bedrijf dat de palen demonteert, komen er binnenkort weer een flink aantal van de palen in de verkoop.