Het nieuwe contract voor Sebastian Vettel ligt klaar

Ferraribaas Sergio Marchionne heeft een contractvernieuwing voor Sebastian Vettel al op zijn bureau klaar liggen. De Duitse leider in het Formule 1 kampioenschap hoeft alleen nog zijn handtekening te zetten om volgend jaar ook bij het team te rijden.

Waar Sergio Marchionne probeert om zijn stercoureur (die inmiddels goed geïntegreerd is in de Italiaanse drama-cultuur) binnen te houden, is Vettel zelf wat afhoudend. De viervoudig wereldkampioen wil zich namelijk volledig richten op het binnenhalen van een nieuwe titel.

De enige bespreekpunten tussen de twee partijen zullen het aantal jaren dat het contract geldt, en de hoeveelheid geld die daarvoor wordt overgemaakt zijn. Vettel wil liever wachten tot het zomerreces. Dan heeft hij alle tijd, en ook meer tijd om zijn voorsprong (van inmiddels 20 punten op Lewis Hamilton) uit te bouwen.

Vettel mag dan goed liggen in de voorkeur van Sergio Marchionne, zijn teamgenootje Kimi Raikkonen moet blijven oppassen. De Italiaanse opperbaas van FCA vindt zijn Finse werknemer er van tijd tot tijd een beetje traag uitzien. Het contract voor volgend jaar ligt in ieder geval voor hem nog niet klaar. Raikkonen zelf zegt dat hij er alles aan doet om succesvol te zijn in de wagen. Tegen Reuters vertelde de topman dat hij graag meer inzet van Kimi ziet. 

Met de leeftijd van Raikkonen in het achterhoofd, zou dit wel eens zijn laatste seizoen kunnen worden. De Fin lijkt echter voorlopig nog van plan om volgend jaar zijn stoeltje niet vrij te laten voor een andere coureur.