Ferrari-baas: Vettel moet kappen met huilen

Volgens de Ferrari's opperbaas Sergio Marchionne doet Sebastian Vettel er goed aan om volgend jaar wat bescheidener te doen en gewoon beter te rijden. Tenminste dat is het advies om ervoor te zorgen dat hij bij Ferrari mag blijven werken.

Nadat teambaas Maurizio Arrivabene Vettel eerder al te verstaan gaf dat hij zijn plek binnen het team gewoon moet verdienen is het nu de beurt aan opperchef Sergio Marchionne om de Duitser een beuk te geven. Sebastian mag dan wel viervoudig wereldkampioen zijn, hij werd wel meermaals afgetroefd door Kimi Raikkonen. De scheldpartij tijdens de Grand Prix van Mexico heeft hem ook niet geholpen. Overigens moet ook Kimi er niet zomaar vanuitgaan dat zijn plaatsje veilig is: "Het is niet zo dat we geen vertrouwen hebben in onze rijders, maar we houden ze goed in de gaten." Marchionne voegt ook toe: "We kijken om ons heen voor de toekomst en we analyseren de anderen kritisch."

De baas is verder tevreden over het seizoen van Kimi, maar hij vraagt zich af of hij in seizoen 2018 niet met pensioen zal gaan. Vettel moet echter op zijn tellen passen. De jankverhalen van de Duitse coureur zitten niet goed bij de Italianen: "We gaan het niet nu al over een verlenging van zijn contract hebben. We moeten kijken of hij zich nog wel goed voelt bij ons in 2017. We moeten hem ook een winnende auto geven, want anders heeft het helemaal geen zin om over zijn toekomst te praten." Als die auto goed genoeg is dan is het verder aan Vettel: "Hij moet alleen aan winnen denken als hij op het circuit is en niet aan persoonlijke vetes."