Audi speelt tuner met Performance Parts voor R8

Audi heeft een lading Performance Parts gepresenteerd voor mensen die hun TT of R8 een tikkeltje saai vinden ogen. De onderdelen maken de modellen een stuk agressiever, maar niet bepaald stijlvoller.

De Performance Parts hebben als effect dat de TT en de R8 meer op een raceauto gaan lijken. Dit wordt gerealiseerd door een nieuwe splitter onder de neus en canards voor de voorwielen. Via de nieuwe sideskirts komen we uit bij de brede vleugel op en de gigantische diffuser onder de kont. Subtiel is anders. Zeker als je de diffuser combineert met nieuwe uitlaten in matgoud. Audi heeft voor gelegenheid een setje zwarte 20 inch velgen ontworpen en voor de TT RS is ook nog een nieuwe motorkap met extra luchtinlaat te krijgen.

Onderhuids verandert er vrij weinig. Kopers kunnen kiezen voor een nieuwe vering of een verbeterd remsysteem, maar daar houdt het dan wel bij op. Meer vermogen staat helaas niet op de menukaart, maar volgens Audi zorgen de aanpassingen aan het uiterlijk wel voor meer downforce. 

In het interieur zien we de standaard veranderingen voor een sportief gevoel. Een nieuw sportstuurtje met een twaalfuursmarkering is er voor alle modellen en de TT kan ook nog zijn achterbank inruilen voor een enorme torsiebeugel. 

De Pimp My Ride-pakketten van Audi zijn na deze zomer in Duitsland beschikbaar voor de R8, TT, TTS en TT RS. Prijzen zijn nog niet bekend, maar verwacht niet voor een paar tientjes klaar te zijn. Wanneer de aankleding bij de Nederlandse dealers is te krijgen, is nog niet bekend. Maar dat geeft je mooi de tijd om te bedenken of dit wel echt wil met het uiterlijk van je Audi.