Koop de Audi die aan Lady Di toebehoorde

Als Queen Elizabeth II zelf achter het stuur zit, rijdt ze graag Brits. Maar de vrouw die Elton John voorstelde aan een hele nieuwe generatie fans, koos liever voor een Duitser. Haar Audi 2.6 E cabrio uit 1994 wordt aanstaande zaterdag geveild.

Misschien wilde Princess Diana, die toch al geen geweldige relatie met haar schoonfamilie onderhield, hen eraan herinneren dat ze eigenlijk zo Brits als braadworst zijn. Ze stammen namelijk van het Huis Saksen-Coburg en Gotha. 'Windsor' is een verzinsel. En hoe dat beter in te wrijven dan door ostentatief een Duitser te rijden?

Diana opteerde voor een 2.6 E metzonder dak, een V6 en een bescheiden 148 pk. Een uitstekende auto voor een gefortuneerde doch gescheiden en alleenstaande moeder. Niet dat ze ervoor heeft betaald, ze kreeg hem van een Audi-dealer. Die zag graag dat ze tussen het landmijnruimen en het aidswees voeren door, in het merk zou rijden dat net was begonnen aan zijn transformatie tot echt premiumnaam.

De Audi in kwestie wordt aanstaande zaterdag geveild op Blenheim Palace (het stulpje waar Diana's verre verwant Winston Churchill werd geboren). Naar verwachting zal de wagen tussen de £35.000 en £40.000 opbrengen. Dit is natuurlijk vanwege de vrouw die achter het stuur heeft gezeten. Het komt echter ook doordat de wagen in prima staat verkeert omdat-ie sinds 2009, toen de eigenaars erachter kwamen wie de vorige eigenaar was wat voor prima belegging deze bolide was, in een garage heeft gestaan.

Enfin, koop een stukje sentiment en vermijd tunnels.