Max Verstappen derde in vrije trainingen op Silverstone

Max Verstappen begint zoals gebruikelijk goed aan zijn raceweekend. Tijdens de eerste vrije trainingen voor de Grand Prix van Silverstone zet hij een derde en een vijfde tijd neer. Daarmee blijft hij tweemaal zijn teamgenoot voor.

Max Verstappen komt goed uit de startblokken en zet in de eerste sessie meteen de derde tijd neer. Hiermee moet hij alleen de Mercedessen voor zich dulden. Teamgenoot Ricciardo volgt op een vierde plek met ruim twee tienden achterstand op de Nederlander. Bottas is de allersnelste en troeft daarmee afhaker Hamilton af met 0,078 seconden. 

De Ferrari's plaatsen zich achter de Red Bulls, hoewel Vettel ook wat tijd kwijtraakt aan het testen van een Shield. De McLarens lijken er goed bij te zitten, want de beide rijders weten een top 10-tijd neer te zetten. 

Er hangen dreigende wolken boven Silverstone, maar de hemelsluizen blijven gesloten. In de tweede sessie ligt het tempo iets hoger dan in de ochtend en de Ferrari's weten zich te herpakken. Raikkonen en Vettel rijden zich naar de respectievelijk derde en vierde plek, waarmee ze de Red Bulls een paar plaatsen terugzetten. Max bewijst met een vijfde tijd wederom dat hij sneller is dan zijn teamgenoot. 

De Mercedessen zijn de leidende auto's, waarbij Bottas wederom de vakantievierende Brit voor blijft. Deze keer is het gat met 0,047 seconden nog kleiner. De twee zijn aan elkaar gewaagd en het zal morgen een spannende strijd worden om pole position

Ronduit teleurstellend zijn de Saubers, die consequent een halve seconde tot een volle seconde langzamer zijn dan de rest. En dan bedoelen we het verschil met de rijder daarvoor. Het verschil met de leidende Mercedessen bedraagt zelfs meer dan drie seconden. Het team kan zich opmaken voor weer een weekend waarin ze geen enkele rol van betekenis gaan spelen.

Tijdens de eerste vrije training kregen we voor het eerst het 'Shield' te zien. Ferrari plakte de doorzichtige cockpitbescherming op de auto voor een paar testruns. Of dit de bescherming wordt waar de F1 mee verdergaat, is nog niet bekend, maar het is in ieder geval een hele verbetering ten opzichte van de eerder geteste Halo.