Over acht jaar kwart BMW's elektrisch

De Beierse Accumotorfabriek bevestigt vandaag dat de nieuwe elektrische MINI inderdaad niet in Nederland gebouwd gaat worden. Daarnaast kondigen ze aan dat in 2025 tegen een kwart van de verkopen geëlektrificeerde auto's zal betreffen.

Helaas Limburgers, jullie krijgen niet nog meer banen toebedeeld van de firma BMW. De Duitsers hebben besloten om de elektrische MINI toch in Oxford in elkaar te gaan schroeven. De Britten krijgen echter de kennis van het maken van elektrische systemen niet cadeau: de aandrijflijnen komen namelijk gewoon uit Beijeren. De volledige aandrijflijn wordt in de fabrieken in Landshut en Dingolfing geproduceerd en daarvandaan op transport naar het westen gezet. De hybride Countryman blijft overigens gewoon bij VDL Nedcar geproduceerd worden.

De Duitsers gaan verder met het vergroenen van hun lijnen en willen ervoor zorgen dat alle modellen in de toekomst met en zonder (gedeeltelijk) elektrische aandrijflijnen geleverd kunnen worden. Daarom zullen alle fabrieken ook in moeten kunnen spelen op de wisselende vraag. Als regelgeving en subsidiëring voor een bepaald model verandert wil BMW snel kunnen omschakelen op de best op de vraag aansluitende aandrijflijn.