Max Verstappen VIJFDE in Grand Prix Hongarije

Gemengde gevoelens bij Max Verstappen vandaag. Aan de ene kan schakelde hij in de eerste ronde zijn teamgenoot uit, maar daarna rijdt hij een puike race. Aan de kop zijn het de Ferrari's die domineren met Vettel op de eerste plek.

In de tweede bocht gaat het mis voor Red Bull Racing. Ricciardo ligt na de eerste bocht voor Max en bij het ingaan van de tweede kromming maakt Verstappen een zeldzaam foutje. Hij remt te laat, blokkeert en schuift in de zijkant van zijn teamgenoot. Verstappen kan doorrijden, maar Ricciardo valt uit. De Nederlander krijgt ook nog een tijdstraf van tien seconden die hij inlevert bij zijn pitstop. Ricciardo is woedend en laat in een interview weten op zijn minst te verwachten dat Verstappen zijn fout toegeeft. Hier gaat ongetwijfeld nog veel over nagepraat worden. 

Verstappen lijkt mede door de tijdstraf veroordeeld tot een eenzame race op de vijfde plek, maar dankzij een reeks aan briljante ronden komt hij nog redelijk dicht bij Bottas. Helaas is er niet meer genoeg tijd voor een aanval en blijft P5 het hoogst haalbare.

Aan de voorzijde van het veld zijn het de Ferrari's die domineren. Vettel en Raikkonen rijden voor de Mercedessen. Hamilton en Bottas komen wel dichtbij, maar kunnen geen poging doen. Hamilton mag van Mercedes Bottas inhalen om Raikkonen aan te vallen, maar hoewel de Brit tot een halve seconde van de Fin komt, blijft aan aanval uit. In de laatste ronde geeft Hamilton de derde plek terug aan Bottas, zoals eerder al was afgesproken over de boordradio.