Honda F1 verwacht Renault in te halen

Je hoeft geen Fernando Alonso te zijn om te zien dat Honda een dramatische eerste helft van het F1-seizoen beleefde. Toch houden de Japanners vertrouwen en hopen ze zelfs Renault voorbij te streven in het tweede deel van het seizoen.

Vlak voor de zomerstop waren er eindelijk lichtpuntjes voor McLaren-Honda. In Azerbeidzjan pakte het team voor de eerste keer in het jaar punten en de afgelopen race in Hongarije eindigde zelfs beide rijders in de punten. Het team heeft daardoor inmiddels elf punten te pakken en staat daarmee zelfs boven Sauber (5 punten) in de ranglijst. 

De Japanse motorbouwer staat nog wel laatste in de ranglijst met motorleveranciers, maar daar moet volgens Honda-motorsportchef Yusuke Hasegawa verandering in komen. "I think we can keep the same ratio of the increasing of the power but it is difficult to catch up Mercedes or Ferrari. I really want to move ahead of Renault in terms of performance before the end of the season." Oftewel, Honda hoopt aan het eind van het seizoen een betere krachtbron te leveren dan het blok in de auto van Max Verstappen.

Hasegawa heeft er alle vertrouwen in dat Honda dit doel kan halen. "Yes, I can see that on the data. I will not tell you the number, but we are closing the gap." Als dat werkelijkheid wordt, zal de strijd achter de Red Bulls nog interessanter worden. Als een brok talent als Fernando Alonso een goede auto tot zijn beschikking krijgt, kan hij mooie dingen laten zien.

Renault zit ondertussen ook niet stil. Zij zien aan de ene kant het gevaar van Honda naderen en proberen aan de andere kant het gat met Mercedes en Ferrari te dichten. Red Bull Racing is ook afhankelijk van Renault en teambaas Christian Horner hoopt dat ook vurig dat zijn motorleverancier zich blijft verbeteren. "The car is getting stronger and stronger under race conditions, and again it was a very competitive grand prix for us in Hungary", zo legt Horner uit, al hoopt hij toch op een beetje extra. "You saw in qualifying that Max was second-quickest in Q1 and Q2, but you get to the latter part of qualifying and you need that little bit extra to go with our major competitors." Oftewel waar Mercedes en Ferrari er nog wat vermogen bijschroeven in het laatste deel van de kwalificatie, heeft Renault niets meer over. Los dat op en de strijd om de topplekken ligt echt open. En Honda maakt dan ook geen kans meer om dichterbij te komen.