5.000 frank boete na ongeluk Richard Hammond

De organisatie van de hillclimb in Hemberg, waar Richard Hammond onlangs crashte, krijgen CHF 5.000 boete opgelegd. Ze hielden zich niet aan hun eigen regels en die van de Zwitserse motorsportfederatie.

Na het ongeluk van Richard Hammond op een berg in Zwitserland was de internationale autosportfederatie FIA al woedend over de omstandigheden. De Zwitserse onderafdeling zat natuurlijk niet te wachten op een briesende bovenbaas en stelde snel een onderzoek in naar de omstandigheden van de crash. Het gevolg van het onderzoek is dat de organisatie en de wedstrijdleiding in Hemberg een boete van vijfduizend Zwitserse frank krijgen. 

Het nieuws van de boete komt op de dag dat Richard Hammond voor het eerst weer in een auto rijdt na het ongeval waarbij hij een knie brak.

Uiteraard komen de boetes niet zomaar uit de lucht vallen, de Zwitsers hebben een flinke onderbouwing op hun website geplaatst. De belangrijkste reden om de boete op te leggen is gelegen in het feit dat de race-organisatie zich niet aan zijn eigen regels hield.

Richard Hammond en de Rimac waren geen deelnemer aan de heuvelklim. Het gevolg daarvan is dat ze een demonstratierit uitvoerden, maar dat soort ritten moeten vooraf gegaan en gevolgd worden door begeleidende auto's. Op de videobeelden van de mislukte rit is te zien dat die auto's er niet waren. Maar de ASS (we verzinnen dit niet, zo noemt de Zwitserse autosportfederatie zichzelf) zag nog iets anders op de beelden: Hammond draagt in tijdens de rit wel een FIA-goedgekeurde helm, maar geen raceoverall. Dat moest volgens de reglementen wel, ook tijdens een demonstratierit.

De opnames van The Grand Tour vonden tijdens het evenement plaats, en niet ervoor of erna, daarom is de organisatie aansprakelijk. De boete valt natuurlijk in het niet bij de waarde van Rimac Concept One. Toch is het voor de organisatoren ongetwijfeld een behoorlijke domper: vier van hen verliezen zelfs zes maanden lang hun licentie.

De race-organisatie heeft dan ook geen goed woord over voor de opgelegde sancties, ze zien zelf geen fouten in hun handelen. Uit financieel oogpunt gaan ze echter niet in beroep tegen de uitspraak. De kans is echter aanwezig dat dit ongeval ervoor gezorgd heeft dat dit de laatste editie van deze hill climb was.