Fiat last ook een productiestop in voor de Panda

Fiat heeft weer een model op pauze gezet. De Fiat Panda wordt de komende tijd niet meer geproduceerd. Het idee is dat het een tijdelijke stop is.

De Fiat Panda

Fiat maakt weer een domper mee. De Fiat 500e loopt momenteel zo slecht dat de productie voor onbepaalde tijd is stilgezet en de topman van het bedrijf zich moest verantwoorden voor het Italiaanse parlement. En nu lijkt de Fiat Panda hetzelfde lot te moeten ondergaan.

Automotive News meldt namelijk dat Fiat een productiestop voor de Panda heeft ingesteld. Tussen 11 en 29 november wordt er geen enkele Panda meer geproduceerd. Dat klinkt misschien alsof het niet zo significant is, maar dat kan nog wel eens tegenvallen. In eerste instantie was het plan namelijk ook dat de 500e maar tijdelijk zou pauzeren. Tot begin oktober, was het idee. Inmiddels staat de productiestop gepland tot en met 1 november.

De Panda familie werd recentelijk nog verder uitgebreid met de Grande Panda, een volledig elektrische crossover. De ‘gewone’ Panda werd voor het onderscheid hernoemd naar de Pandina en kreeg meteen ook een make-over. Deel van die veranderingen was om te zorgen dat de Pandina voldoet aan de veiligheidseisen van de Europese Unie.

De verwachting is wel dat beide modellen binnen korte tijd weer terugkomen op de markt. Het nieuwe plan voor de Pandina en de Grande Panda was onderdeel van de toekomstvisie van Fiat. Zonder die twee modellen heeft Fiat alleen nog de crossover 600 en de piepkleine Topolino.