Volledig elektrische Fiat Grande Panda komt met een zeer competitieve prijs

Fiat heeft de prijs van de nieuwe Grande Panda bekendgemaakt. De elektrische crossover komt met een zeer schappelijk prijskaartje.

De Fiat Grande Panda

Fiat kondigde deze zomer al aan dat de welbekende Fiat Panda een grotere broer gaat krijgen. De gewone Panda wordt hernoemd naar “Pandina”, wat “kleine panda” betekent, en het nieuwe grotere model heet de Grande Panda. Moeten we nog uitleggen wat dat betekent?

Dat de Grande Panda in aantocht was, wisten we dus al. Maar nu heeft Fiat ook bekendgemaakt wat dit model gaat kosten. En dat is een zeer schappelijke prijs. In de toekomst komen er waarschijnlijk nog andere varianten uit met andere prijzen, maar van de elektrische versie weten we nu dat hij 25.990 euro kost. Net iets meer dus dan de ‘maximaal 25.000’ die Fiat had beloofd bij de aankondiging van de auto. De vraag is dus hoe goed de Grande Panda zich staande houdt tegen de concurrentie.

De eerste en makkelijkste vergelijking, is met de Citroën ë-C3. Beide merken vallen namelijk onder het concern van Stellantis en dus zijn de beide auto’s ook op ongeveer dezelfde basis ontworpen. De ë-C3 en de Grande Panda draaien allebei op het Smart Car Platform van Stellantis. De Citroën is wel wat goedkoper dan de Fiat, met een basisprijs van 24.290. Zo’n 1700 euro minder dus.

Beter aanbod aan de binnenkant

Maar dat verschil betaalt zich wel terug in de inhoud van de beide auto’s. De Fiat komt in de basisversie met onder andere elektrische ramen, een handjevol USB-aansluitingen, een scherm van 10,25 inch, spiegels die elektrisch te bedienen en verwarmen zijn, Lane Keeping Assist, cruise control, en Apple Car Play en Android Auto. De Citroën heeft een stuk minder ruim aanbod. Wil je al die snufjes wel in de Citroën, dan kom je ook op ongeveer 26.000 uit.

Fiat heeft de Grande Panda overduidelijk ontworpen als typische stadsauto. De motor levert slechts 113 pk op en de topsnelheid ligt op 132 km/u. Veel belangrijker is de actieradius: 320 kilometer. De laadkabel zit handig weggewerkt in de neus van de auto, en met snelladen zit de accu in ongeveer een halfuur vol.

De Grande Panda is de nieuwste toevoeging aan een groep betaalbare, praktische elektrische auto’s die zich goed lenen voor dagelijks gebruik in de stad. Naast de ë-C3 zitten daar bijvoorbeeld ook de Dongfeng Box en de Hyundai Inster in. Die beide modellen zijn redelijk vergelijkbaar met de auto’s van Stellantis als het aankomt op prijs en specificaties.