Porsche 911 Turbo S is officieel 'absoluut een 911'

Hoewel vrijwel alle Porsches 911 inmiddels een turbo aan boord hebben is de Porsche 911 Turbo nog steeds de top of the line. De nieuwste generatie is uiteraard weer sterker, beter (en zuiniger) dan zijn voorganger. Maak kennis met de nieuwe Turbo S.

Porsche 911 Turbo S

De Porsche 911-992 is op zichzelf al een meesterwerk, dat betekent echter niet dat er geen verbeteringen aan mogelijk zijn. Enter: de nieuwe Porsche 911 Turbo S Coupé en Cabriolet. Breder en sneller dan zijn voorganger.

We beginnen achterin, waar Porsche de zescilinder boxermotor verstopt. De 3,8 liter zescilinder boxermotor met twee turbo’s met variabele turbinegeometrie levert nu 650 pk en 800 Nm. Respectievelijk is dat 70 pk en 50 Nm meer dan de vorige 911 Turbo S meebracht naar het stoplicht. Als het eenmaal groen wordt, rijdt de Stuttgarter in 2,7 seconden naar de nieuwe maximumsnelheid toe (de oude Turbo S deed er 0,2 seconde langer over). Eenmaal in Duitsland kan het gaspedaal weer verder naar beneden, wat een feest oplevert dat doorgaat tot 330 kilometer per uur.

De afmetingen zijn gegroeid en wie kan daar nou beter over vertellen dan Porsche zelf: "De afmetingen van de 911 Turbo S zijn significant toegenomen: de carrosserie is boven de vooras 45 millimeter verbreed (nu 1.840 mm) en de overall breedte van de auto is nu 1.900 mm - een toename van 20 mm. De gewijzigde spoorbreedte, verder ontwikkelde aerodynamica en een nieuwe bandenconfiguratie dragen bij aan zijn lichtvoetigheid en sportiviteit. De aerodynamica omvat nu adaptieve koelluchtkleppen aan de voorzijde en een grotere achtervleugel voor meer downforce."

Overigens kunnen we ook de sprint van nul naar tweehonderd kilometer per uur niet onbesproken laten. Hiervoor mag de man van Porsche wederom het woord nemen: "De sprong in prestaties van deze nieuwe generatie is vooral merkbaar bij de sprint van 0 naar 200 km/u: met 8,9 seconden is de nieuwe 911 Turbo S een volle seconde sneller dan zijn voorganger." Het is indrukwekkend zinloos, maar dat maakt het niet minder leuk.

Het feestartikel staat medio mei in de Porschedealer bij u in de buurt. Enige nadeel is de prijs van het nieuwe duo: de Coupé kost € 279.000 en de Cabriolet mag vanaf € 294.100 met u mee.