Brabus tunet elektrische Mercedes EQC 400

Hoewel de Mercedes EQC nog maar mondjesmaat wordt geleverd, heeft Brabus er wel een paar op de kop weten te tikken. De tuners uit Bottrop hebben niet alleen het uiterlijk onder handen genomen, maar hebben de elektrieke SUV ook sneller gemaakt.

Brabus EQC 400

Hoewel voor de Tesla Model S, X en 3 wel het een en ander aan tuning te krijgen is, hebben de tuners het daar bij uiterlijke wijzigingen gelaten. Brabus heeft natuurlijk het interieur en exterieur van de de EQC onder handen genomen, maar heeft ook meer uit de elektrische aandrijving weten te slepen. Bij ons weten is het een primeur dat een tuner aan een full-size elektrische auto weet te sleutelen. Brabus werkte eerder natuurlijk ook al aan de elektrische systemen van de Smart, maar dat betrof toch auto's die in heel erg kleine oplage op de markt kwamen.

In de Mercede-Benz EQC 440 4Matic zit de BRABUS E-PowerXtra performance upgrade, die de motoren naar 310 kW ofwel 422 pk oppompen. De koppeltop ligt op 830 Nm. Het gevolg is dat de loodzware SUV voortaan in 4,9 seconden naar de honderd kilometer per uur jaagt. De topsnelheid is nog steeds 180 kilometer per uur.

De echte aerodynamische kit voor de EQC is nog in ontwikkeling (waarom Brabus de auto dan nu al onthult is totaal onduidelijk, er is immers geen beurs in Genève), maar de tuners hebben wel al 20 of 21 inch velgen en een achterspoiler voor uw EQC klaar liggen.

Een van de echte extra's die Brabus levert is de 'E' stand van de versnellingspook. De auto remt dan hard af als de bestuurder het gas loslaat. Zo is one pedal driving alsnog mogelijk in de Mercedes. Juist een van de features die elektrische auto's interessant maakt.

Brabus vertelt niet wat hun upgrades met het bereik van de auto doen. Ongetwijfeld is dat door de aanpassingen nog wat minder indrukwekkend. Neem vooral een verlengsnoer mee als u gaat rijden van Fastned-station naar Fastned-station.