Politie rijdt meest onverwoestbare auto op aarde: Toyota Hilux

Binnenkort in een standconvooi bij u in de buurt, oh nee wacht, binnenkort in de duinen, nee, nou ja: Binnenkort rijden sommige agenten van de Nationale Politiein een Toyota Hilux of Land Cruiser. Ontsnappen is er dus niet meer bij.

Toyota Land Cruiser Hilux

De overheid is overtuigd. Na een testprogramma waarbij Syrische strijdgroepen gratis Toyota's van de Nederlandse regering kregen, mag de politie nu ook Toyota rijden. De Hiluxxen en Land Cruisers komen bij de politie in dienst omdat ze het best voldeden aan de criteria van terreinkwaliteiten, dienstverlening en turnkey aflevering.

Na de buitenlandse informele tests deed de politie zelf ook wat tests. Eigenlijk was het een flink testprogramma: meerdere tests op de openbare weg (met en zonder trailer), in heidegebied, over bospaden (met geladen paardentrailer), in de duinen, door mul zand en op het strand (met en zonder geladen boottrailer). Behalve de terreinvaardigheid en trekcapaciteiten werden de Toyota Hilux en Land Cruiser ook beoordeeld op het gebied van ergonomie en manoeuvreerbaarheid (met trailer).

Mooi spul. En laten we de meest legendarische autotest uit de geschiedenis van autotests daarom ook niet vergeten: