Tijd om een Polestar 2 (408 pk) te kopen

U bent lekker thuis aan het werk. Een mooi moment om even snel een nieuwe auto te kopen. Normaal wil je de auto zien, maar dat gaat even niet. Komt mooi uit: koop een Polestar 2, die is nog niet te zien. Alleen op plaatjes, maar te koop is hij wel.

Polestar 2

De elektrische Polestar 2 was eerder al te reserveren, maar de auto is vanaf vandaag ook te bestellen. De spin-off van Volvo brengt de fastback naar verwachting vanaf juni naar de dealers voor de kopers.

De Polestar 2 heeft twee elektrische motoren, zowel één op de vooras, als één op de achteras. Bij elkaar is het duo goed voor 408 pk n 660 Nm. De vierwielaandrijving en de elektrische motoren zorgen ervoor dat de auto lekker vlot van zijn plek komt. Bij een stoplicht naar een snelweg rijdt u in 4,7 seconden de nieuwe maximumsnelheid.

Het accupakket van 78 kWh is goed voor een WLTP-bereik van 470 kilometer. Op een tripje met volgeladen auto is dat ongetwijfeld minder, maar dan heeft u in ieder geval veel bagageruimte. Achterin is ruimte voor 405 melkpakken, terwijl er in de voorbak ook nog 35 pakken sinaasappelsap passen. Is dat niet genoeg, dan kunt u ook uw stroomlijn verpesten met een imperiaal waarop u 75 kilogram aan troep kunt verplaatsen.

Mocht u echt lak hebben aan het bereik van uw elektromobiel, dan kunt u ook een caravan achter de auto hangen. Geen heel erg zware, maar het kan in ieder geval: 1.500 kg.

Ongetwijfeld moet u dan bij elke FastNed van Europa stoppen om de Duracells weer vol te proppen met prik. Mocht u op een andere manier van uw elektriciteit af willen, dan kan dat ook: SPEEEEEEEED! Voor €6.000 hangt Polestar het Performance Pack onder de auto. U krijgt dan onder andere Öhlins schokdempers, Brembo remmen en 20" gesmede velgen.

De Polestar 2 is vanaf nu voor €59.800 te bestellen