Meer elektrische auto's betekent véél meer omzet voor Fastned

We hebben nogal eens moeten lachen om Fastned omdat de station aanvankelijk stonden te begroeien met mos. Inmiddels zijn er veel meer elektrische auto's en met de december-boom van Tesla's Model 3 is ook het aantal laders bij Fastned verveelvoudigd.

Fastned

De omzet van de laadstations van Fastned in het het vierde kwartaal van 2019 met 150% gegroeid. Nu is van niets naar iets meer al gauw goed voor hele grote groeicijfers, maar toch is een plus van 1,5 keer de omzet van hetzelfde kwartaal in het jaar ervoor een lekkere stap voor de bouwers van snellaadstations langs de snelweg.

In geld uitgedrukt zal benzineverkoper Shell zich nog steeds een breuk lachen, want met € 1.703.000 omzet is het nog steeds niet heel erg veel. Desondanks heeft Fastned in het afgelopen kwartaal 42.805 actieve klanten aan de stopcontacten mogen ontvangen en zij waren goed voor 174.000 keer opladen. De gemiddelde klant komt dus meer dan vier keer per kwartaal terug.

Uiteraard denkt Fastned ook aan de leuke soundbites en daarom rekenen ze hun verkochte stroom ook nog even om in vermeden CO2-uitstoot. De 2.932 MWh aan duurzame energie is goed voor 2,3 miljoen kg aan vermeden CO2-uitstoot en 14,7 miljoen elektrische kilometers.

Er zijn nu 114 stekkerstations van Fastned en uiteraard komen er steeds meer bij. Het bedrijf heeft al 259 locaties, waarvan er dus nog 145 'in ontwikkeling' zijn.